tirsdag 10. mars 2009

Stiv nakke før du er halvveis


Vi skal bygge et lite vedskjul på 12 m2 i hagen. Vi snakker om et enkelt tak og ingen vegger. Vedskjulet skal stå inntil en mur. Etter å ha snakket med kommunen har vi funnet ut at vi må sende en enkel søknad. Har du skrevet en enkel byggesøknad før? Vel, det er intet mindre enn et sant byrakratisk minihelvete! Her må du svare på alt fra utnyttelsesgrad til antall doer, kjøkken, ansvarlig søker og legge ved vitnemål for fagansvarlig (eller hva det nå enn heter). Hele søknadssystemet er så lite brukervennlig at... Åh, jeg har ikke ord for det. Jeg har ikke hatt stiv nakke på flere år. Jeg kjenner at nakkemusklene er i helspenn. Det kjennes ikke godt og vi er i startfasen av byråkratifaenskapen.

Brukeropplevelse: På en skala fra 1 til 10 er den 1,2 (jeg vil reservere 1,0 i tilfelle det skulle dukke opp noe jævligere).

2 kommentarer:

Linda Christin Halvorsen sa...

I det hele tatt - innovasjonsmulighetene i det offentlige for effektivisering og brukertilrettelegging er enorme! jeg noterer meg at flere etater nå er påkrevd å omtale det som før var klienter og søkere som "brukere". Et lite skritt på vei mot brukersentrering i guess - men likefullt nesten umerkelig.

UDI skal lage ny nettløsning i disse dager. jeg krysser fingrene for at brukersentreringen vil strekke seg ørlite lenger enn et ord i et direktiv.

Sjur sa...

Men ikke ha for store forhåpninger.

Legg inn en kommentar