tirsdag 23. september 2008

Design by committee...Eller?

Dette er en liten film som har eksistert på nettet noen måneders tid. Jeg ble imidlertid ikke klar over den før den dumpa ned i Google Readern som en sak fra Core77.

Filmen tar utfordringene ved kollektiv produktutvikling på kornet - alle meningene, mangelen på retning og de endeløse markedsdataene som egentlig ikke fører noe steds hen:


Filmen vekker mye fnising og en del tanker. Selv mener jeg at det er mangelen på de myteomspundne brukerne som er det mest graverende, både i filmen og altfor mange andre prosesser i det virkelige liv.

Noen - fortrinnsvis designere - ville nok hevde at det er fordi klienten ikke hører på designeren at det oppstår så mye kluss. Men for å få gjennomslag som designer i en målefiksert businessverden trengs det hardtslående argumenter. En dag med brukere og en enkel mock-up hadde ikke bare sørget for dette, men også gitt kundeteamet en felles forståelse for de virkelige problemstillingene. Det ville også sannsynligvis gjort prosessen mye mer effektiv for alle parter (om enn ikke så morsom å bruke som filmtema:).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar